Bonnie konyhája

Gyerekek kedvence: csupa édesség torta!

torta

Korábban készítettem már ilyen tortát, és most Kiskorú is ilyet kért magának a névnapjára. Csupa édesség van a tetején, én most gumicukrot is tettem rá, mert azt nagyon szereti.

Szerintem ez az a torta, ami minden gyerek kedvence lehet. Nálunk most vaníliakrémmel és pár kis nutella cseppel készült a krém. Ez a vaníliakrém annyira finom, hogy komolyan önfegyelem kellett, hogy maradjon a tortára is.

Hozzávalók:( 24 cm-es tortaformához)

A piskótához:
150 gramm cukor, és 60 gramm cukor a tojásfehérjéhez
265 gramm liszt
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 sütőpor

A vaníliakrémhez (24 cm-es tortához):
3 tojás
6 evőkanál liszt
6 dl tej
30 dkg vaj
210 gramm porcukor
2 vaníliás cukor/1 vaníliarúd kikapart belseje

A tetejére:
2 doboz/zacskó vaníliakrémmel töltött ostya
egy marék gumicukor, Schocobananen, Smarties, csokigolyók, tejkaramella, igazából válogatható, hogy mit tegyünk a tetejére

1. A sütőt előmelegítettem 175 fokra. A tortaformát kibéleltem sütőpapírral, az oldalát is úgy, hogy a sütőpapír kicsit magasabb legyen, mint a tortaforma széle.

2. A lisztet, a sütőport elkevertem egy kis edényben. A tojásokat kettéválasztottam, majd a fehérjét a 60 gramm cukorral habosra vertem. A sárgájákat pedig a 150 gramm cukorral habosra vertem, majd hozzákevertem a tejet és az olajat is. Hozzáadtam a lisztes keveréket, még mindig habverővel, majd utána kanállal óvatosan összeforgattam, és máris mehetett a formába. 50 percig sütöttem, fontos, hogy a közepe is jól megsüljön. Tűpróba mindenképpen szükséges a végén. Amikor megsült a piskóta, kivettem a formából és megvártam míg teljesen kihűl.

Amíg sül a tészta, addig van idő elkészíteni a krémet. Amúgy ezt a piskótát nagyon könnyű vágni, nagyon szépek lesznek. És utána könnyű is a krémekkel is a munka.

3. A vaníliakrémhez a tojásokat a tejjel, liszttel és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Itt fontos, hogy kevergessük, nehogy a végén rántotta legyen belőle, vagyis inkább palacsintatészta. Aztán félretesszük kihűlni. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tojásos krémhez, robotgéppel jól elkeverjük és próbáljuk nem megenni mindet, hogy a tortába is maradjon.

4. A piskótát három egyenlő részre vágtam, majd szintenként megkentem a krémmel. Mindegyik szintre tettem egy kis nutellát is, kb 2 evőkanál lehetett, hogy feldobja a vanília krémet. 

5. A tortát kívülről is bekentem a krémmel, majd az ostyarudakat óvatosan az oldalára ragasztottam. Egy kis szalaggal rögzítettem a végén, de a hűtőben teljesen odaragadnak. A tetejére is tettem az ostyarúdból, hat részre osztottam a tetejét, és különböző édességeket, és cukorkákat szórtam rá. Egy éjszakára hűtőbe kerül, és másnap már lehet is fogyasztani. Belülről így néz ki.

torta

Így készíts Minion cupcake-t!

IMG_2601_gru

A filmbemutató miatt újra előkerültek a minionos muffinok, Kiskorú nagy kedvencei. Tavalyi születésnapjára egy nagy minion tortát kapott, amellé készítettem neki muffinokat, minden barátjának egy minionnal a tetején. Mindegyik kis figura kapott egy betűt is, hogy kinek a tulajdona lesz.

A muffin alatta körtés-diós volt, az alábbi recept alapján:

Hozzávalók:
muffinhoz:
nedves rész:
1 tojás,
1 dl olaj
1 kefír/joghurt
15 dkg cukor
1 bourbon vaníliás cukor

1 keményebb körte, 1 marék dió

száraz rész:
17 dkg liszt
fél sütőpor

A nedves részt összekeverem, beleszórom a meghámozott és apró kockákra vágott körtét, és a durvára aprított diót, majd a száraz részt is. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütöm.

Segítségemre volt az alábbi útmutató:

minion cupcake

Készült egy adag a figurákkal, és egy másik adag pedig az alábbi díszítési móddal. A sárga marcipán porcukros deszkán kinyújtottam, majd a kiszúróval mindegyikre kiszúrtam egy alapot, amire megformáztam a szemeket.

IMG_2608_muff

 

A legtutibb születésnapi torták fiúknak

darth maul cake

Legalábbis az én Kiskorúm számára ezek voltak idén a legtutibb torták. Már amiket tőlem kapott. Készült az óvodába Darth Maul, ami vaníliakrémes volt. Aztán készült a kis barátjával tartandó fiúbuliba a három Ninja, Cole (fekete), Kai (piros) és a kedvenc Zane (fehér). Ezek már csokikrémesek voltak. De az a vaníliakrém mennyei volt… szóval simán máskor is el fogom készíteni, akár pohárkrémekbe is.

A recept pedig a nagyon bevált, amit a KitKat torta esetén is használtam, Nassoló Naplopó receptjei. A legtutibb piskóta recept!

Hozzávalók:( 24 cm-es tortaformához, a három ki Ninja ilyen 10 cm-es átmérőjű tortagyűrűs, oda elég ennek a mennyiségnek a fele)

A piskótához:
150 gramm cukor, és 60 gramm cukor a tojásfehérjéhez
263 gramm liszt (ebből 3 evőkanál lisztet kell cukrozatlan kakaóporra cserélni, ha kakaós piskótát szeretnénk)
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 sütőpor

A csokoládékrémhez: (én teljes adagot csináltam a három kis Ninjához, mert megettük magába a krémet, ami maradt, annyira finom)
4 tojás
200 gramm cukor
2 zacskó vaníliás cukor (helyette nekem egy kis vanília aroma ment bele)
230 gramm vaj
250 gramm jó minőségű étcsokoládé (Lidl-ben min 60%-os)
40 gramm cukrozatlan kakaópor

A vaníliakrémhez (24 cm-es tortához):
2 tojás
4 evőkanál liszt
4 dl tej
20 dkg vaj
140 gramm porcukor
1 vaníliás cukor

1. A sütőt előmelegítettem 175 fokra. A tortaformát kibéleltem sütőpapírral, az oldalát is úgy, hogy a sütőpapír kicsit magasabb legyen, mint a tortaforma széle.

2. A lisztet, a kakaóport, a sütőport elkevertem egy kis edényben. A tojásokat kettéválasztottam, majd a fehérjét a 60 gramm cukorral habosra vertem. A sárgájákat pedig a 150 gramm cukorral habosra vertem, majd hozzákevertem a tejet és az olajat is. Hozzáadtam a lisztes keveréket, még mindig habverővel, majd utána kanállal óvatosan összeforgattam, és máris mehetett a formába. 50 percig sütöttem, fontos, hogy a közepe is jól megsüljön. A 10 cm-es tortagyűrűkben elég 40 percig sütni. Tűpróba mindenképpen szükséges a végén. Amikor megsült a piskóta, kivettem a formából és megvártam míg kihűl.

Amíg sül a tészta, addig van idő elkészíteni a krémet. Amúgy ezt a piskótát nagyon könnyű vágni, nagyon szépek lesznek. És utána könnyű is a krémekkel is a munka.

3. A csokoládékrémhez a tojásokat a cukorral addig hevítettem egy edényben, amíg a cukor elolvadt, majd ment a tálas robotgépbe, és az kevergette nekem amíg habos nem lett. Közben a csokoládét vízgőz felett felolvasztottam, hozzáadtam a kakaóport is és a vaníliaaromát is. Amikor már habos lett a tojásos keverék, akkor hozzákockáztam a vajat, nem baj, ha nem olvad el azonnal (mondjuk nekem nem volt hűtőből kivett, mert kint maradt az asztalon és így azonnal elkeverte a gép). Utána a langyos csokoládét is hozzácsurgattam és még jól elkeverte a robotgép.

4. A vaníliakrémhez a tojásokat a tejjel, liszttel és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Itt fontos, hogy kevergessük, nehogy a végén rántotta legyen belőle, vagyis inkább palacsintatészta. Aztán félretesszük kihűlni. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tojásos krémhez, robotgéppel jól elkeverjük és próbáljuk nem megenni mindet, hogy a tortába is maradjon.

A tortákat minden esetben vaj és porcukor keverékével (krémet keverve belőle) burkoltam és úgy ment rá a marcipán borítás. A marcipánokat porcukros felületen nyújtottam ki, késsel vágtam darabokra, és amennyire a kézügyességemmel sikerült, úgy formáztam.

ninjago cake

 

Gyertek, csatlakozzatok a Facebook oldalamhoz is!

Toszkán csokoládétorta

toszkáncsoki

Egyik nagyon kedves kollégám 30-ik születésnapjára akartam sütni egy csokis tortát. Ki is néztem egy csupa csokisat, de azt elfelejtettem, hogy annak egy éjszakát állnia kéne.. szóval tanácstalan voltam, hogy mi legyen, de szerencsére a Tanyás csajok egyből segítettek és tényleg, ez is csupa csokis, nem kell állnia és nagyon finom.

Most egy 18 centis tortaformában csináltam, mert volt másik szülinapi torta is. A receptet innen vettem, kicsit annyiban módosult, hogy egy kiskanál kakaóport is tettem a tésztába, de ez akár el is hagyható.

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (én most 60 %-ost használtam),
10 dkg vaj,
5 dkg liszt,
10 dkg cukor,
3 tojás
1 kiskanál kakaópor (elhagyható)

A sütöt 180°C-ra előmelegítettem, majd egy kerek, 18 cm-es átmérőjű formát sütőpapírral kibéleltem. A csokit, forró vízfürdő felett a vajjal együtt felolvasztottam. Félreraktam, hogy hűljön egy kicsit.

Közben habosra kevertem a cukrot és a tojást, majd hozzáadtam a lisztet is. Csomómentesre kevertem, majd hozzáöntöttem a felolvasztott csokit és vajat. Még egy kicsit kevertem a habverővel, majd a formába töltöttem. Légkeveréses módban 140 fokon sütöttem 20 percig, de nekem elég erős a sütő, szerintem más sütőben simán 160 fokon kell sütni.

A teteje puha lesz, a belseje pedig krémes. Nem szabad túlsütni, mert akkor nagyon kiszárad.
A tetejére csokit olvasztottam gőz felett (10 dkg étcsokit), majd azzal vontam be és aszalt cseresznyével, kandírozott naranccsal és citrommal díszítettem. A fenti képen ugyanez a torta, de tejszínhabos bevonattal, úgy is nagyon-nagyon finom.

 

toszkán csokitorta

Ákos születésnapi Batman-tortája

Az idén Batman-es tortát kellett készítenem. Kérdeztem tőle, hogy milyen ízű legyen, hát az én kis drágám nem tudtam, aztán kitalálta, hogy denevér-ízű. Mivel fogalmam sincs, hogy hol lehet denevért venni, ezért inkább csokis tortát csináltam. Ez a szülinapi bulijára készült, és a csokis torta minden gyerkőcnek bejött.

Kati epres tortája

A fotóért köszönet Matkócsik Dórinak.

Anita 8-ik születésnapja

Anitának idén újra van születésnapja, most épp a nyolcadik! Ezt a tortát készítettem neki. A fotó nem a legjobb, de azt mondták, hogy a torta finom volt.

Hozzávalók a piskótához:
10 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál porcukor
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál víz
1 sütőpor

Hozzávalók a csokis krémhez:
200 gramm étcsoki (legalább 70 %-os)
100 gramm kandírozott narancshéj
200 ml tejszín
10 dkg vaj

5 evőkanál házi meggy lekvár
100 gramm étcsoki a tetejére

A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verem. A sárgájákat a cukorral fehéredésik keverem, majd kis adagokban hozzáadom a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. Vizet csak akkor adok hozzá, ha tényleg szükséges és nagyon ragadós a tészta. Utána óvatosan összekeverem a habbal és egy sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe öntöm a tésztát és jól eloszlatom. Most a forma miatt csináltam így, hogy nagy tepsiben sütöttem a tésztát. Mondjuk ilyen mennyiségből elég sok piskóta lesz, ha csak egy 26 cm-es tortaformát szeretnénk, akkor elég mindenből 6 evőkanál, kakaóporból is 3. A piskótát 30 perc alatt sütöttem készre, kb. 180 fokon, előmelegített sütőben. Utána hagytam teljesen kihűlni.

A krémhez vízgőz fölött felolvasztottam a csokoládét, és a vajat is, majd hozzákevertem a kandírozott narancshéjakat. Közben a tejszínhabot felvertem, és mikor langyossá hűlt a csokoládé, akkor hozzáöntöttem és habverővel jól elkevertem.

A piskótát ketté vágtam, majd vízszintesen is kettévágtam még, hogy összesen 4 egyforma lap legyen. Az alsóra kentem a csokikrémből, majd piskóta következett, utána meggylekvárral kentem meg a következő piskótát, majd a végén újból a csokikrémmel. Az oldalát is beborítottam a megmaradt csokikrémmel. Ha lett volna itthon ilyen csokidara, akkor azt szórtam volna még az oldalára.

Másnap a tetejére egy 100 grammos étcsokit olvasztottam és kentem, majd visszament a hűtőbe, hogy megdermedjen. Tálalás előtt gyertyával és tejszínhabbal díszítettük. Tanulság, hogy a bolti tejszínhab nagyon hamar lefolyik róla!

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!