Bonnie konyhája

Így készíts látványos sütinyalókát!

cake pop

Kiskorú névnapja közeledett, gondoltam, hogy sütök neki valami tortát, de ő inkább sütinyalókát kért. A konyha falán be van keretezve pár általam készített édesség, és onnan mutatta, hogy ő bizony olyan sütinyalókát szeretne. Szóval adott volt a feladat.

A neten keresgéltem recepteket, mert répa most nem volt itthon, így maradt a sima csokis piskóta.

Hozzávalók:
3 db tojás
8 dkg cukor
2 evőkanál keserű kakaópor
8 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor

A krém: 50 gramm puha vaj, 3 evőkanál mascarpone

A borításhoz: 200 gramm étcsokoládé, szórócukor

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd a sütőport, csomómentesre keverjük. Utána óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 10-12 percet.

Ha kész, megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Utána egy edényben szétmorzsoljuk.

Hozzáadunk kb 50 gramm puha vajat és három evőkanál mascarponét, és jól összegyúrjuk. Fontos, hogy teljesen össze kell állnia a tésztának. Formázzunk golyókat belőle és akkor jó csak, ha a golyók nem esnek szét. Ha szétesnek, akkor mehet még egy kis vaj, vagy krémsajt bele.

Megformáztam a golyókat (kb 30 darab lesz belőle), majd megolvasztottam a csokoládét vízgőz felett. Saslikpálcát belemártottam a csokiba, és úgy szúrtam bele a golyókba, így lesz nem fognak lecsúszni a pálcáról. Megvártam míg megkötnek, majd utána belemártogattam az olvadt csokoládéba őket, és azonnal megszórtam a cukrokkal. Egy pohárba állítottam őket, és mentek a hűtőbe megszilárdulni.

Találtam egy szuper videót is, kattintsatok ide érte. Szerintem szuperül bemutatja, köszönet érte a Cuppcake blognak.

cakepop

Készült ajándékba csajos verzió is.

cakepop

Répatortás pop cake vagy sütinyalóka

Gondoltam, hogy karácsonykor végre csinálok sütinyalókát. Az első próbálkozás kudarcba fulladt, sima csokis piskótát kevertem megolvasztott csokoládéval, de folyton szétestek. Ráadásul rózsaszín cukormázba forgattam őket, ami mindenhova csöpögött és az íze is borzalmas volt.

Második nekifutásra Puffin répatortáját készítettem el, nagy tepsiben megsütve, mascarponés krémmel keverve. Ez már jobban összeállt, nem estek le a pálcikáról a sütik. Fehércsokit olvasztottam és abba mártogattam őket. Kevertem bele egy kis kék ételfestéket is, így ilyen türkiz színe lett. Kisfiam odavolt érte.

A recept innen, itt részletesen is ki van fejtve minden.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!