Bonnie konyhája

Articsókás saláta

IMG_20130927_211510_sali

 

Itt az új év, tele fogadalmakkal. Már akinek. 🙂 Mindenesetre hoztam egy saláta receptet, hátha valaki éppen most kezdene el jobban odafigyelni a vonalaira. Nagyon szeretem az articsókát, főleg a pizzán. Salátában is tökéletes. Megbolondítva egy kis leheletvékony sonkával, és egy kis sajttal. Pár perc alatt elkészül, és ugyanennyi idő alatt el is fogy.

Hozzávalók: vegyes saláta, ami tartalmaz jó sok rukkolát, articsóka (Aldiban lehet ilyen üvegeset venni), sajt (én itt füstölt trappistát tettem bele), fekete erdei sonka névre hallgató sonka (szintén Aldi), olívaolaj (vagy helyette az articsóka leve), pár csepp citromlé

A hozzávalókat egy tálra halmozom és meglocsolom olívaolajjal és egy kis citromlével, már tálalható is.

Tojásos-tonhalsaláta

IMG_2941_sali

Edzés utáni vacsorára dobtam össze ezt a salátát, nagyon finom lett. Az alapja Aldi-s  kevertsaláta, került rá egy kis tonhalkonzerv, főtt tojás, olívabogyó, napraforgómag, egy kis olívaolaj és egy kis balzsamecet. A tojás főzésével együtt kb 12 perc alatt kész.

Jó étvágyat!

Gránátalmás-avokádós saláta

Szombati nap volt. És a hideg, borús télben már nagyon vágytam valami tavaszira. Így készült a saláta.
Hozzávalók:
1 puha avokádó
1 negyed gránátalma
1 zöldalma
5 dkg füstölt sajt
egy marék káposzta és répa egyveleg (ez ilyen tescos salátaféle volt, de a második adagból kihagytam már és nem hiányzott, jégsaláta jobb lett volna hozzá)
A hozzávalókat összevágom, összekeverem és kész is.

Könnyű nyári saláta

Mivel ma egy nagy és komoly projekten dolgoztam a konyhában, ezért nem volt kedvem még azon is agyalni, hogy mi legyen az ebéd. Volt itthon csicseriborsó konzerv, ez lett az alap és hozzá kerekedett a paradicsom, a száraz olívás bagett, a kapribogyó és az újhagyma is.

A végeredmény pedig magáért beszél, ahhoz képest, hogy csak mindent beledobáltam egy tálba és összekevertem, nagyon finom lett. És nem elhanyagolható, hogy mennyire egészséges.

Hozzávalók (1 főre):
2 lédús paradicsom
egy csicseriborsó konzerv fele

egy evőkanál kapribogyó
egy marék kockára vágott száraz bagett/kenyér

egy újhagyma

A paradicsomot és a kenyeret összevágtam, majd minden hozzávalót egy tálba tettem, megkevertem, hogy a lédús paradicsom átáztassa a kenyeret és már lehet is fogyasztani.

Tonhalas-kesudiós saláta

A mai ebédem. Egész gyorsan kész és finom is. Bár kicsit féltem, hogy hogyan illenek össze a hozzávalók, mert ez amolyan mindent bele saláta lett, de nem csalódtam. Finom volt.

Hozzávalók:
1 jégsaláta
1 konzerv tonhal
1 marék fekete olívabogyó
1 marék kesudió
10 dkg fetasajt
szőlőmagolaj

A salátát megmosom, feldarabolom, meglocsolom szőlőmagolajjal. A tonhalról leöntöm az olajat és a salátához adom. A fetasajtot felkockázom és a olívabogyóval és a kesudióval a salátához adom. Egyet keverek rajta és már lehet is fogyasztani.

Ennyi idő alatt, amíg leírtam, simán el is készül. Megyek is, csinálok még egy adagot…. a fenti mennyiség a teljes adag lenne, én csak ennek a negyedét csináltam, de nem elég. Szóval a fenti mennyiség két éhes felnőtt adagja is lehet, vagy négy kevésbé éhesé.

Fetás-mentás padlizsánsaláta

padlizsán
Mi mást vehettem volna Gina névnapjára, mint Vrábel Krisztina: Dolce vita Magyarországon című könyvét. Isteni receptek vannak benne, és mindegyik nagyon hamar elkészíthető.
A névnapomra én is ezt kaptam. Legalább nem kellett gondolkoznia, hogy milyen ajándékot vegyen nekem. Azóta minden nap készítek valami finomságot.
Ezt a receptet a nlc.hu oldalon találtam, és nagyon kíváncsi voltam az ízekre, és mit ne mondjak, eszméletlen finom!
Hozzávalók:
2 darab közepes padlizsán (én 1 nagyból csináltam)
20 dkg feta sajt
10-15 darab friss mentalevél
3 gerezd fokhagyma (én csak 1-et tettem bele)
1 darab szárított erős paprika (helyette morzsolt chili paprika ment bele)
3 evőkanál édes fehér balzsamecet (ez meg nem fehér balzsamecet volt, hanem csak barna)
1 dl napraforgóolaj
1 dl extra szűz olívaolaj
A padlizsánokat vágjuk apró kockákra, kontaktgrillben vagy teflonserpenyőben olaj nélkül pirítsuk meg őket. A fetát is kockázzuk fel azonos méretűre, és óvatosan keverjük el a kihűlt padlizsánkockákkal.
Az olajokat keverjük össze, morzsoljuk bele a paprikát, keverjük hozzá a felaprított fokhagymákat, az ecetet és a felaprított mentát. Öntsük az olajat a padlizsánra, majd hűtőben érleljük egy éjszakán át. Pirítósra szedhetjük, vagy húshoz köretnek is kínálhatjuk.
Szóval köszönet érte Krisztinának! (még ha nem is teljesen ugyanazt csináltam, de így is nagyon finom lett) A fotó pedig nem a legjobb, mert már nem volt kedvem bajlódni vele, azonnal meg akartam kóstolni!
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!