Bonnie konyhája

Mennyei hideg meggyleves

meggyleves

Nyáron nagyon szeretem a hideg gyümölcsleveseket. A meggyleves is közéjük tartozik, a savanykás, de mégis édes ízével. Ezt a levest könnyű elkészíteni, bár főzni kell egy kicsit. De megéri a fáradtságot.

Hozzávalók: (ebből egész családnak való lesz)
1 kg meggy magozva
2 evőkanál cukor
fahéj, szegfűszeg, egy citrom
2 evőkanál mascarpone (vagy tejföl)
1 evőkanál liszt

1. A kimagozott meggyeket feltesszük főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Kalkuláljuk bele, hogy a víz elforr, nehogy a végén meggyszósz legyen belőle. Ízesítjük fahéjjal (lehet egészben is, vagy őrölt), pár szem szegfűszeggel, cukorral és egy jól megmosott citromot is belekarikázok. Megvárom, még felforr.

2. Közben a mascarponét összekeverem a liszttel, majd a levesből merek hozzá egy kanállal, kikeverem, és szűrőn át a leveshez adom. Azért szoktam szűrőzni, mert nem szeretem az ilyen lisztdarabka-féléket a levesben. Még egyet rottyantok rajta és kész is van.

3. Megvárom még kihűl és mind befalom.

meggyleves

Joghurtos ananászkrémleves


Kellett mára valami levest főzni, valami édesek kívántam, de semmi gyümölcs nem volt itthon. Boltba menni meg kedvem nem volt. Csak egy ananászkonzerv. Gyorsan csináltam belőle levest. Szerintem hidegen a legfinomabb.

Hozzávalók:
1 ananászkonzerv (ez darabos volt)
1 natúr joghurt
1 vaníliás cukor
kis fahéj
víz

Az ananászt a levével együtt beleöntöttem egy edénybe, vízzel felengedtem, hogy jól ellepje és feltettem főzni. Ízesítettem egy kis fahéjjal és egy vaníliás cukorral. Kb. 20-25 perc alatt puhára főtt, ekkor botmixerrel összeturmixoltam. A natúr joghurtot pedig elkevertem benne. Utána még összeforraltam és már kész is.

Spárgakrémleves

Ha már itt a tavasz, akkor illene tavaszi recepteket is prezentálni. És itt a spárgaszezon is. Hozzáteszem, nekem még van egy adag tavalyi spárga lefagyasztva.. És gondoltam, hogy gyorsan el is használom. Leves lett belőle.

Hozzávalók:
kb. 40 dkg spárga (zöld spárgát használtam)
1 liter húsalaplé (ezt már nem tudtam kiolvasztani, szóval helyettesítettem egy erőleveskockával)
3 evőkanál tejszín
olaj

A spárgákat megmostam, a szárából kicsit levágtam. Kis olajon megpirítottam, majd felöntöttem 1 liter húsalaplével. Kb. 10 percig főztem, majd összeturmixoltam. Már nem fűszereztem tovább, mert az erőleves kocka amúgy is elég fűszeres. Kis tejszínt tettem még hozzá és még rottyant egyet és már lehet is tálalni.

Sajtos hagymaleves

Kiskorút megkérdeztem, hogy mit szeretne ebédre. Mostanában mindig az a válasz, hogy palacsintát. Na, de hát amellé kellene valami tartalmasabb is, vagy valami levesféle.. és már mindjárt fél 12 van.. mi az, ami minden kamrában van? Hát a hagyma! Rittyentettem egy finom hagymalevest. Mivel tejszín nem volt itthon, ezért sajtot tettem bele.

Hozzávalók (2-3 főre)

3 fej közepese vöröshagyma
1 erőleves kocka
10 deka trappista sajt
egy evőkanál liszt
két evőkanál olaj

A hagymát megpucoljuk, egy kis olajon megfonnyasztom, rászóróm a lisztet, majd felöntöm az erőlevessel (kockát fél liter forró vízben feloldani előtte). Kis ideig főzöm együtt, borsozom, sózni nem, mert az erőleves kocka elég sós. Aztán összeturmixolom, rottyan egyet így is, majd a lereszelt sajtot belekeverem. Kicsit hagyok a tetejére is.

Kiskorúnak egy fél zsemlében tálaltam, azért 3 kanállal evett belőle..

Bazsalikomos paradicsomleves

Nem tudtam, hogy mit főzzek, lusta is voltam, meg éhes is, és gyerekbarát kaja is kellett. És mivel a kisfiam nagy paradicsomimádó, így készítettem neki paradicsomlevest. Most nem édesen, hanem sósan, sajttal.

A hozzávalók:
1 egészparadicsom konzerv
2 kis paradicsompüré
1 húsleveskocka
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom
oreganó

bors
cukor
sajt a tetejére

A hagymát megpucoltam, apró darabokra vágtam, kis olajon megpirítottam, fokhagymát is hozzáadtam. Amikor megpirult, akkor hozzádaraboltam a konzervparadicsomokat és főztem egy 5 percet. Majd a húsleveskockát feloldottam forró vízben és hozzáöntöttem a paradicsomokhoz. Ekkor hozzáaadtam még a paradicsompüréket is, és fűszereztem, cukorral, sóval, borssal, sok-sok bazsalikommal és oregánóval. Együtt főztem kb. 20 percet, majd összeturmixoltam. Sűrű, krémes levest kaptam. A tetejét megszórtam sajttal és már ettük is.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!