Bonnie konyhája

Így készíts Minion cupcake-t!

IMG_2601_gru

A filmbemutató miatt újra előkerültek a minionos muffinok, Kiskorú nagy kedvencei. Tavalyi születésnapjára egy nagy minion tortát kapott, amellé készítettem neki muffinokat, minden barátjának egy minionnal a tetején. Mindegyik kis figura kapott egy betűt is, hogy kinek a tulajdona lesz.

A muffin alatta körtés-diós volt, az alábbi recept alapján:

Hozzávalók:
muffinhoz:
nedves rész:
1 tojás,
1 dl olaj
1 kefír/joghurt
15 dkg cukor
1 bourbon vaníliás cukor

1 keményebb körte, 1 marék dió

száraz rész:
17 dkg liszt
fél sütőpor

A nedves részt összekeverem, beleszórom a meghámozott és apró kockákra vágott körtét, és a durvára aprított diót, majd a száraz részt is. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütöm.

Segítségemre volt az alábbi útmutató:

minion cupcake

Készült egy adag a figurákkal, és egy másik adag pedig az alábbi díszítési móddal. A sárga marcipán porcukros deszkán kinyújtottam, majd a kiszúróval mindegyikre kiszúrtam egy alapot, amire megformáztam a szemeket.

IMG_2608_muff

 

Így készítsd el Katalin hercegné kedvenc desszertjét!

pudding-300

Lassan négy napja csak Katalin hercegnéről és a kis hercegnőről szólnak a hírek. Hogy jól nézett ki, miért nézett ki jól, miért volt magassarkúban, miért egy kézzel fogta a kis babát és sorolhatnám még. Mivel én desszertekkel foglalkozom és nem azzal, hogy milyen ruhában és milyen hajjal hagyta el Katalin a kórházat (de a Bouvet blogon van erről egy szuper poszt), ezért  nem igen tudom másról beszámolni, hogy mi a kedvenc desszertje. Az én anyukám mindig kedveskedett a kedvenc ételeimmel, édességeimmel, főleg szülés után, remélhetőleg Katalint ezzel várták haza a kórházból. A recept forrása: itt található.

Nagyon szerettem volna megsütni, mert iszonyatosan jól hangzik a recept, csupán egyetlen hiba csúszott a projektbe, hogy sehol nem kaptam datolyát. Ma újra datolyakereső útra indulok, de addig is itt a recept nektek, ami a sticky toffee pudding névre hallgat.

Hozzávalók:
a tésztához:
240 gramm kimagozott, aprított datolya
1 1/4 csésze forró víz
1/2 csésze puha vaj (3 1/2 evőkanál a tésztába, a többi a serpenyőbe)
1 csésze barnacukor
2 tojás
2 evőkanál fekete melasz (ha nincs, akkor szerintem a méz is megfelel)
1 evőkanál Lyle’s Golden Syrup (helyette szerintem a méz is megfelel)
1 teáskanál vanília aroma
2 csésze liszt egy késhegyni sütőporral
1 evőkanál szódabikarbóna

az öntethez:
1/2 csésze porcukor
7 evőkanál vaj
180 ml magas zsírtartalmú tejszín (minimum 50% zsírtartalom)

1. Tegyük egy edénybe a forrásban lévő vizet, és bele a datolyákat. Tegyük félre.
2. A sütőt melegítsük fel 190 fokra. Tegyünk egy serpenyőt a sütőbe, öntsünk bele vizet, hogy kb 3-4 cm magas legyen.
3. Vajazzunk ki egy 20*20 cm-es tepsit, majd szórjuk körbe liszttel. Robotgéppel keverjük össze 3,5 evőkanál vajat a cukorral, amíg habos nem lesz. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, majd a mézet (szipupokat, akinek van) és a vaníliát. Keverjük homogénre, majd keverjük hozzá a lisztet.
4. Turmixoljuk össze a datolyát, majd keverjük hozzá a szódabikarbónát és keverjük össze a tésztával. Öntsük a kivajazott, kilisztezett tepsibe, és süssük 35 percig. Utána vegyük ki a sütőből és várjuk meg amíg kihűl.
5. Az öntethez keverjük össze a cukrot és a vajat, hevítsük addig egy edényben amíg mély sárga színű nem lesz. Nagyon oda kell figyelni rá, hogy nehogy megégjen. Lassan keverjük bele a tejszínt. Főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik, amíg már nem csöpög le a kanálról.
6. A kihűlt sütit szeleteljük fel és az öntettel és vanília fagyival tálaljuk.

 

Így készíts tökéletes kuglófot!

kuglóf

Ez a legtökéletesebb kuglóf recept szerintem. Nagyon puha, még másnap is, finom, omlós… tényleg, ki kell próbálni. Egyszerű is, hamar kész van. Lehet kombinálni mindenfélével, akár mazsolát tenni bele, vagy mandulát, vagy banánt. De így magában csokoládéval lecsurgatva is mennyei.

A tészta egy nagy kuglófra elég, vagy egy tepsi kis kuglófra.

Hozzávalók:
20 dkg finom liszt
20 dkg porcukor
1/2 zacskó sütőpor
4 tojás
1 dl olaj
1 dl tej
kb 1 evőkanál keserű kakaó
liszt, vaj a forma kikenéséhez
a tetejére 100 gramm étcsokoládé, szeletelt mandula

1. A sütőt előmelegítem 150 fokra. A kuglófformát kivajazom, kilisztezem.
2. A lisztet összekeverem a sütőporral.
3. A tojásokat ketté választom és a sárgáját elkeverem a porcukorral, miután elkevertem hozzáadom a tejet, olajat fél decinként felváltva, utána hozzáadom a sütőporos-lisztet szépen csomómentes elkeverem. Én habverővel szoktam, úgy a leggyorsabb.
4. A tojásfehérjét habbá verem és hozzá adom óvatosan ehhez a lisztes tejes-olajos keverékhez.
5. Kivajazom, lisztezem a formát és a tészta egy részét beletöltöm a formákba. A maradékhoz hozzákeverem a kakaóport és azt is belekanalazom a formába.
6. A minikuglóf formáknál csak a 3/4-ig kell tölteni, mert szépen megemelkednek még.
Légkeveréses üzemmódban 150 fokon 35-40 percig sütöttem. Ha nagy kuglóf formát használunk, akkor kicsit tovább kell sütni, Tűpróbával ellenőrzőm, hogy megsült e.
7. Amikor kihűltek, akkor lecsurgatom őket az előzőleg vízgőz felett felolvasztott csokoládéval. Szeletelt mandulát is szórhatunk rá.

Ennek mindenki örülni fog! – Marcipános névre szóló keksz

IMG_2932_keksz

 

A Tchibo adventi kínálatában találtunk rá a keksznyomda készletre, már tavaly is szerettem volna ilyet, de akkor nem sikerült vennem. Most viszont beruháztam egy ilyen nyomdakészletre, karácsonyra névre szóló kekszekkel örvendeztetek meg majd mindenkit.

Csináltam egy tesztsütést, hogy karácsonyra meglegyen a tökéletes recept is. Ez a Tchibo-s dobozban volt, nem rossz, de szerintem karácsonyig meg felturbózom kicsit. Az fontos, hogy se sütőporos, se élesztős receptet ne használjunk, mert akkor megemelkedik a tészta és eltűnnek a betűk.

Hozzávalók:

150 g vaj, 50 g cukor, 1 vaníliás cukor, 250 g liszt, 1 tojássárgája, 100 g marcipánmassza

A vajat habverővel habosra kell verni, jó, ha hagyjuk kint egy kicsit, hogy puha legyen. Utána hozzáadjuk a marcipánt (én lereszeltem sajtreszelőn, a nagy lyukún) cukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgáját. Jól össze kell keverni habverővel az egészet, majd lassanként hozzáadagolni a lisztet. A végén még kézzel összegyúrtam kicsit és mehetett a hűtőbe legalább 30 percre.

A hűtő után lisztezett felületen kinyújtottam és kekszformákat szúrtam ki belőle. Még korábban vettem a neten ilyen kör alakú kiszúrókat, most tökéletesek voltak. Majd beliszteztem a korábban összeállított a neveket és belenyomkodtam a tésztába.

A kekszeket hideg tepsire kell tenni, sütőpapírra, majd előmelegített sütőben légkeveréses módban 150 fokon 10-12 percig sütni. Hagyjuk a tepsin kihűlni a kekszeket.

 

Békebeli bukta – nagymama receptje alapján!

IMG_3614_kész

Szerintem minden házban van egy nagymama féle receptes könyv. Igen, az a régi csíkos füzet, amiben kék tintával vannak írva a receptek. Hát ez onnan való.

Tökéletes bukta, puha a tésztája, és töltelék nélkül is nagyon finom. Mellesleg nem is olyan nagy dolog elkészíteni. Most sárgabarackos lekvárral készítettem, folyós, rendes házi lekvárral, és nem folyt ki. És nutellásat is csináltam, az is isteni lett. Kiskorú kedvence.

Hozzávalók:

60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
10 dkg cukor
egy csipet só
2 tojás
6 dkg vaj
egy kis olaj (a tepsi kikenéséhez, és a bukták bekenéséhez)
egy üveg sűrű lekvár/nutella/csokikrém

Elkészítés:
Fogtam egy nagyobb keverőtálat, beleszórtam a lisztet, rá a cukrot, majd rámorzsoltam az élesztőt. Felöntöttem egy kis langyos tejjel, hagytam egy kicsit hogy felfusson az élesztő. Utána hozzáadtam a tojásokat, majd fakanállal hólyagosra keverem (már cuppog a tészta, és szuszog és nagyon elfárad a kezed, na akkor hólyagos) vagy ha gyorsabban meg akarjuk ezt úszni, akkor a habverő gép dagasztófejével is összekeverhetjük. Közben felolvasztott vajat is hozzákeverem, azzal is jól kikeverem, végül kicsit kézzel is rásegítek a gyúrásra, hogy cipó legyen belőle. Majd konyharuhával letakarom, és langyos helyen duplájára kelesztem.
Kelesztés után lisztezett deszkára borítom, és átgyúrom. Aztán kinyújtom kb egy cm vastagra, és kis négyzeteket vágok éles késsel.

IMG_3606_teszte

Egy evőkanál lekvárt teszek minden négyzetre, és összehajtom, jól összeragasztom minden oldalról, hogy ki ne folyjon a töltelék sütés közben. Tepsiben szorosan egymás mellé teszem, de előtte a tepsit nagyon vastagon kiolajozom.

IMG_3608_sorba

Ha tele van a buktákkal a tepsi, akkor a tetejét, meg a bukták találkozásánál levő részt is kikenem olajjal, majd letakarom, és fél órát pihentetem.

IMG_3610_sokan
Előmelegítem a sütőt 200C-ra, és légkeveréses módban kb. 15-20 perc alatt megsütöm.

IMG_3617_soksok

Gyertek, csatlakozzatok a Facebook oldalamhoz is!

További kelt tésztás receptek, amiket érdemes kipróbálni:

Mennyei mogyorókrémes kalács

Csokoládés kalács

Kedvenc briósom

Igazi őszi ízvilág: mákos-szőlős minimuffin

Ősszel mivel mással készülhetne muffin, mint szőlővel és mákkal. Többször megsütöttem már, volt hogy csak úgy, volt hogy szülinapra, de mindig sikert aratott. Rövid idő alatt elkészül és nagyon különleges.
Hozzávalók a tésztához:
Nedves rész:
15 deka cukor,
1 vaníliás cukor,
1 tojás,
1 dl olaj,
1 almás-fahéjas jogobella (de lehet sima kefír is, vagy sima joghurt)
Száraz rész:
20 deka liszt
1 sütőpor
2 evőkanál darált mák
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Külön-külön összekeverjük a száraz részt és a nedves részt, majd a nedves részhez hozzáöntjünk a szárazat. A muffintepsi horpadásait kibéleljük muffinpapírral és belekanalazzuk a masszát. 180 fokon, légkeveréses módban sütjük 15-20 percig.
Hozzávalók a krémhez:
3 evőkanál mascarpone
1 fürt kékszőlő
1 fürt fehérszőlő
1 kávéskanál porcukor
Amíg sül, addig a tetejére megcsináljuk a krémet. 3 evőkanál mascarponét összekeverünk majdnem 1 deci musttal. A mustot én úgy készítettem, hogy vettem 1 kékszőlő fürtöt és a kezemmel összenyomtam. Teszünk hozzá még 1 kávéskanál porcukrot is. Pár szem fehérszőlőszemet is apró darabokra vágtam és hozzáadtam a krémhez.
Amikor a muffinok megsültek, megvárjuk, hogy kihűljenek, majd a tetejükre kanalazunk a mascarponés krémből. Végül egy szőlőszemmel díszítjük.
Jó étvágyat!

A muffintól a tortáig: TOP 5 málnás desszert

málna

A málna a Wikipédia szerint: gyümölcse miatt kedvelt kerti növény. A magas vitamintartalma miatt egészséges gyümölcsöt gyakran nyersen fogyasztják, ill. lekvárként, kompótként, zseléként vagy szörpként kerül a konyhában felhasználásra. A méhészetben a málna – köszönhetően nektárja magas (36-70%-os) cukortartalmának, továbbá magas cukorértékének (0,18–3,80 mg cukor naponta virágonként) – a méhek számára egy megbecsült melléktápanyagforrás. A málnát tiszta alkohol édesítésére is használják. A gyümölcs szüret után már nem érik tovább, így a nem klimakterikus gyümölcsök közé tartozik.

A málna jótékony hatásai pedig az alábbiak (Forrás: innen)

  • A málna, sok piros gyümölcshöz hasonlóan rengeteg C-vitamint és antioxidánst tartalmaz, így erősíti az immunrendszert és megelőzi a rákos megbetegedéseket.
  • Kitűnő vértisztító, vérszegénység ellen is hatásos és csillapítja a lázat
  • Kevesen tudják, hogy másnaposság ellen és antibiotikum kúra után is jó szolgálatot tesz, mert segít helyreállítani a megterhelt emésztőrendszert és a károsodott bélflórát.

És a legfontosabb talán az, hogy a málna finom. És nagyon finom desszerteket lehet készíteni belőle. Kiválogattam nektek a számomra top 5 málnás desszertet.

1. New Yorki sajttorta málnával –  ez az örök kedvenc, bármilyen gyümölccsel el tudnám képzelni, de talán málnával a legjobb.

sajttorta

2. A málnás brownie ötvözi a csokoládé édességét a málna fanyarságával – kihagyhatatlan!

málna brownie

3. Málnás-vaníliás pohárkrém, ha nem akarjuk bekapcsolni a sütőt egy kánikula napon, és gyorsan valami finomságra vágyunk!

málnás pohárkrém

4. Málnás-vaníliás muffin, ha egy kicsit több időnk van és a sütőt is bekapcsolnánk – gyerekzsúrra tökéletes!

málnás muffin

5. A 15 perces sütés nélküli torták között is van egy málnás verzió – ezeket a tortákat nagyon szeretem, mert sütés nélkül gyorsan megvannak és nagyon finomak.

málnás

 

Nektek melyik a kedvenc málnás receptetek? Gyertek a Facebook oldalamra és írjátok meg!

Házi meggyes-rácsos pite

meggyes pite

A mai napot reggel a piacon kezdtem, vettem is 10 kg meggyet, hogy majd finom lekvárt készítek belőle. Aztán kicsit sokallottam ezt mind lekvárnak, ezért inkább gyorsan összedobtam belőle egy sütit. Régóta néztem már ezt a meggyes rácsos pitét, olyan fényképek vannak az interneten, hogy mindig csorgott tőle a nyálam. Hát most megsütöttem.

Néztem sok receptet, de aztán a sima pitetészta mellett döntöttem. Ez az adag egy kisebb tepsire való. De lehet kis formákban, és lehet piteformában is sütni.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg hideg vaj
2 ek porcukor
1 tojás
1 tojás sárgája (fehérje is kelleni fog)
kis víz

A töltelékhez:
1 kg magozott meggy
1 vaníliás pudingpor
fahéj, citrom héj
4-6 evőkanál cukor

1. A lisztet összekeverem a porcukorral, hozzáreszeltem nagy lyukú sajtreszelőn a hideg vajat, ezt az ujjaink között morzsaszerű keverékké alakítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a tojást és a vizet és néhány gyors mozdulattal összegyúrjuk, majd folpack-ba csomagolva a hűtőbe rakjuk legalább  fél órára, de egy éjszaka sem árt meg neki.

2. Közben elkészítem a meggyes tölteléket, a meggyeket megszórom cukorral, ilyenkor enged egy kis levet (a lekvárhoz egy éjszakát áll, ott már sok lé lesz). Ezt a levet kipótolom vízzel, hogy 3 dl legyen, amit felfőzök a pudinggal. Amikor a puding kész, akkor hozzáadom a meggyet, egy kis fahéjat, és egy reszelt citrom héját, elkeverem.

3. A pitetészta felét lisztezett deszkán kinyújtom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, rákanalazom a meggyes tölteléket. A tészta másik felét szintén kinyújtom és 1 cm-es csíkokat vágok belőle, amivel berácsozom a süti tetejét. A maradék tojásfehérjével megkenem és máris mehet a sütőbe, amit korábban 180 fokra előmelegítettem. 35 perc alatt megsül.

meggyes pite

 

Cseresznyés piskóta extrával

cseresznyés piskóta

Ezennel hivatalosan is megnyitom a cseresznye szezont. Szerencsére mióta Andi barátnőmet ismerem, mindig “házi” cseresznyét eszünk, hála a három szép nagy fájuknak.  Ma is arra jártunk, így szedtünk pár kiló cseresznyét. Ebből készült az alábbi villámdesszert, a villámebéd mellé (tészta megfőz, szósz összerottyant, sajt lereszel, kész is). Szóval amíg megfőtt a tészta az ebédhez, addig ki is magoztam a cseresznyéket. A szuper habverő-robotom pedig elkészítette a piskóta tésztát. Mire megettük a tésztát, addigra megsült a desszert is. És nemcsak egy sima cseresznyés piskóta, hanem extrával, szeletelt mandulával, ami nagyon feldobta az ízét.

Hozzávalók:
5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja és leve
2 evőkanál víz
30 gramm szeletelt mandula
1 kg cseresznye (nekem ez ilyen kicsi szemű volt most)

1. A tojásokat szétválasztjuk, az egyik edényben kemény habbá verjük a fehérjéket. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kimagozzuk az 1 kg cseresznyét.

2. Egy másik edényben pedig a sárgájákat verjük robotgéppel habosra a cukorral és vaníliás cukorral. Amikor már habos és fehér (inkább vajszínű), akkor kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd a végén a vizet és egyneművé keverjük. Belereszeljük egy citrom héját, és belenyomjuk a levét is. Ezzel is jól elkeverjük.

3. A tojásfehérjét óvatosan belekeverjük a sárgájás-lisztes keverékbe, majd öntjük a tepsire. Én szét szoktam kenni, egy normál méretű tepsiben. Tehát nem lesz olyan nagyon magas, ahogyan a képeken is látszik. Megszórjuk az előzőleg kimagozott cseresznyével (ha belisztezzük a cseresznyéket egy minimálisan, akkor nem festi meg/áztatja el annyira a piskótát). Majd a szeletelt mandulát is rászórjuk.

4. 180 fokos sütőben sütjük kb 20-25 percig, látszik, ha már megsült, de azért érdemes tűpróbával ellenőrizni.

5. Ha meg tudjuk várni amíg kihűl, akkor utána szeleteljük és igény szerint porcukrozzuk. Jó étvágyat!

cseresznyés piskóta

Olasz desszertkörkép – ezeket ne hagyd ki Rómában!

Róma

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a barátnőmmel Rómában ünnepeltük a közös névnapunkat. Az idő is szuper volt, megnéztük az összes kötelező látnivalót, párat véletlenül sikerült, de hát Rómában szinte minden sarkon van valami nevezetesség. És ehhez mérten iszonyatos tömeg. Anita szerint ki is tehették volna Rómára a “megtelt” táblát.

Pár utazási tipp azoknak, akik Rómába készülnek. Mi Wizzairrel voltunk, másfél óra volt az út, egyáltalán nem vészes. A reptérről vonattal mentünk be a városba, húsz percenként jár, van egy amelyik fél óra alatt bent van Termini megállónál a központban és van egy, amelyik minden megállóhelyen és állomáson megáll. Mi ezzel mentünk a szállásra, amit az Airbnb oldalon keresztül foglaltunk egy kedves olasz fiúnál potom pénzért.

FONTOS: utazás előtt meg kell venni mindenhova online a jegyeket, így órákat spórolhatunk, mert a Colosseumnál és a Vatikánnál is kilométeres sorok voltak. De nekünk nem kellett kiállni, azonnal bejutottunk.

Továbbá nem árt magunkkal vinni egy útikönyvet, amit én ügyesen itthon hagytam, a fényképezőgépbe tartozó SD kártyával együtt. Milyen jó, hogy már az okostelefonokban fényképezőgép is van!

Ha szeretnétek piacozni, akkor ajánlom a Campo de Fiori-t, ami Róma legnagyobb piaca, lehet kapni mindenféle színű és ízű italokat, tésztákat, tésztaszószokat, fűszerkeverékeket, zöldséget, gyümölcsöt, meg persze szuper hasznos szuveníreket is. Érdemes délelőtt kimenni, mert három óra körül már alig voltak. És fontos információ, hogy ezen a téren található Mercator nevezetű helyre véletlenül se üljetek be, mert 2 Euro egy liter csapvíz, a pincérek bunkók és az ételek sem voltak valami finomak.

És jöjjenek a gasztro élmények, mert hát ez mégiscsak egy gasztroblog. Ennyi pizzát, mint itt az 5 nap alatt, nem szoktam fél év alatt enni. De megérte. Még ha pár kilóval nehezebb is lettem pont a bikiniszezon ideje előtt. Nem tudom, hogy hogy készítenek ilyen finom vékony tésztás pizzát, talán kihagyják az élesztőt belőle? A kedvenc ez a rukkolás-paradicsomos-parmezános verzió volt. Ide linkelem azért a pizzareceptet, hogy én hogy készítem, hát igen, ez már a “magyarosabb” verzió.

pizza

Ha már Olaszország, akkor kötelező ital az Aperol Spritz. Ez egy olasz keserű-likőrből (Aperol), habzóborból (Prosecco) és szódából álló koktél, amit az olaszok fröccsének is neveznek.  Ízét tekintve narancsos, nagyon finom. Sok jéggel és narancskarikákkal tökéletes.

Elkészítése egyszerű: egy ital 3 rész Prosecco, 2 rész Aperol, 1 rész szódát tartalmaz. Egy pohárba töltjük a hozzávalókat, megkeverjük, majd jéggel és narancsszeletekkel díszítjük.

aperol spritz

 

Majd desszertes blog révén a desszertek. Háromfélét ettünk, az első az alap a Tiramisu. Ezt a Pantheon előtti téren ettük egy kávézóban verőfényes napsütésben. Finom volt tényleg, de hát nem nagyon lehet elrontani egy tiramisut. Nekem epres receptem van, itt találjátok. Illene már kávésat is készítenem.

tiramisu

A másik desszert a szicíliai Cannoli volt. Mivel ilyet még sosem készítettem, nem tudok recepttel szolgálni, de igyekszem majd pótolni eme hiányosságot. Mindenképpen meg kell kóstolni, olyan, mint egy fagyitölcsérbe (bár kicsit vastagabb a tészta) töltött túrókrém.

cannoli

A harmadik pedig a Torta della Nonna (Nagymama tortája), ami egy toszkán desszert, pitetésztában narancsos krém és a tetején pirított fenyőmag. Azt hiszem, ilyet muszáj lesz készítenem, mert ez annyira, de annyira finom volt.

Torta della Nonna

 

És van még egy tipikus olasz desszert, a Panna Cotta, amit most nem kóstoltunk, de itt találtok receptet hozzá.

A Cannolit és a Nagymama tortáját a Vitti Cafe-ban ettük, ami a Piazza S. Lorenzo-n található. Innen származik az Aperol fotója is, továbbá a pizzájuk is nagyon finom volt.

Ha Rómában jártok, akkor a Spanyol lépcsőt ne hagyjátok ki, naplementekor ilyen gyönyörű. (De vigyázzatok az indiai vörös rózsás fiatalemberekkel, mert mindenképpen szeretnének rózsát adni, meg csevegnek is kedélyesen, aztán persze várják a fizetséget érte. Mondjuk Prada táskát is árulnak 10 Euroért, ha valaki szeretne egyet… 🙂 )

róma

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!