Bonnie konyhája

Fahéjas-vaníliás kekszek ajándékba

vanilias keksz

Nem tudom elégszer ismételni, hogy ha karácsony, akkor keksz minden mennyiségben. Nagyon szuper program együtt kekszet sütni barátnőkkel, gyerekekkel, nálunk minden évben kötelező program. Együtt is vagyunk és hangolódunk az ünnepre és közben készülnek az ajándékba szánt kekszek.

Ünnepi csomagolást is készíthetünk a kekszeknek, ebben a gyerekek is tudnak segíteni. Hogy hogyan készül a mézeskalács város zacskókból, annak titkait Minamole posztjában találjátok.

fahejas keksz

Hozzávalók a kekszhez:
35 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt (ha nincs, akkor helyettesíthető sima liszttel is, de ettől lesz kekszes állagú)
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 cs. bourbon vaníliás cukor vagy egy teáskanál vanília aroma
csipet só
1 teáskanál fahéj
2 M-es tojás sárgája
és ha nem áll össze a tészta, akkor pár csepp víz

A liszteket, porcukrot, vaníliás cukrot, sót, sütőport egy keverőtálba tettem, ráreszeltem egy nagylyukú sajtreszelővel a vajat, majd morzsássá gyúrtam. Utána hozzáadtam a két tojássárgáját, és összegyúrtam. Egy kis víz kellett hozzá, hogy szépen összeálljon a tészta. Utána folpackba csomagoltam és a hűtőbe tettem pár órára, minimum fél órára be kell tenni a hűtőbe.

Amikor eltelt a hűtős idő, akkor elővettem a tésztát és kinyújtottam kb 0,5 cm vékonyra, majd kiszúrtam a mintákat. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket.

180 fokra előmelegített sütőbe tettem a kekszeket és 10-12 perc alatt megsütöttem. Nem szabad, hogy megbarnuljanak.

karacsonyi keksz

Fotó: Sweet Almond Photography
DIY: Minamole blog

Ha tetszett a poszt, gyere a Facebookra, vagy keresd ételfotóimat az Instagram-on!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!