Bonnie konyhája

A legfinomabb karácsonyi keksz

karacsonyi keksz

Ha karácsony, akkor keksz. Minden mennyiségben. Szerintem az éves kekszmennyiséget ilyenkor sütöm le, és esszük is meg.  Ajándékba is tökéletes és persze a vendégeknek is, vagy akár csak a reggeli kávé mellé. Ilyenkor karácsonyi fűszerezést szoktam használni, isteni illata van, amikor sül, belengi az egész lakást.

Az inspiráló recept az alábbi volt, kicsit változtattam a fűszerezésen, mert mézeskalács ízre vágytam.

Hozzávalók:
5 dkg méz
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 db tojás
30 dkg liszt
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

Egy edénybe feltesszük a vajat a mézzel, elkeverjük, hogy elolvadjon a vaj, majd összekeverjük a porcukorral. Utána én átöntöttem egy műanyag edénybe, amikor már nem forró, akkor hozzáadjuk a tojásokat, majd az előre összekevert fűszerkeverékes lisztet. Amikor összeállt a tészta, akkor alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük pár órára, de az sem baj, hogy egy éjszakát ott pihen a tészta.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk és formákat szúrunk ki belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kekszeket. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük.

Ha szeretnétek ilyen csudiszép mécsestartót készíteni vagy ilyen hajtogatott karácsonyfát, akkor kattintsatok Minamole blogjára!

fuszeres keksz

Remélem elkészítitek a kekszet és ízleni fog! Várlak Titeket a Facebook oldalamon, és az Instagramon is. Ha szuper dekorációs ötleteket keresel, akkor kattint Minamole Facebook oldalára, ha pedig profi fotóst keresel, keres Sweet Almond Photographyt.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Mária,

    én nem szoktam bele tenni se sütőport, de szódabikarbónát. Ebből a mennyiségből kb három-négy tepsi keksz lesz, attól függ, hogy mekkora a minta.

    Üdv,
    Bonnie

  2. Mária Balogh says:

    Kb mennyi van ebből az adagból ?
    kicsi sütőpor vagy szódabikar nem kell bele ?

  3. Bonnie says:

    Kedves Éva,

    tudom, de én sosem teszek a kekszekbe szódabikarbónát és mindig jó lesz. Az megemeli egy kicsit a tésztát, és nekem sokszor a nyomdapecsét sem sikerült, mert pufi lett a keksz, ezért mindig elhagyom.

    Köszönöm az észrevételt.

    Üdv,
    Bonnie

  4. Éva Tóth says:

    Megnéztem az eredetit is. Csak figyelmeztetek, hogy a szódabikarbóna nem fűszer, nem kéne elhagyni!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!