Bonnie konyhája

Süss sütőben túrós palacsintát!

palacsinta

Az egyik sütős Facebook csoportban osztották meg ezt a szuper receptet. A palacsintát szeretjük, a túrós palacsintát is, hát még megsütve még finomabb. Azt el kell még mondjam, hogy én sosem szoktam mérni, hogy a palacsintatésztába miből mennyit teszek és cukrot sem szoktam bele tenni, ez volt az első recept, hogy kimértem és cukor is került bele, és nagyon finom így a palacsinta. A jövőben biztosan így fogom készíteni.

Az eredeti recept itt található.

Hozzávalók 4 személyre:
palacsinta tésztához
25 dkg liszt
1 ek porcukor
1 kk só
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
4 dl tej
1 dl szódavíz (én helyette sima vizet tettem bele szóda hiányában)
2 ek olaj a tésztába
olaj a sütéshez
töltelékhez:
50 dkg túró
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
4 dkg vaj
2 tojás
(aki szereti tegyen bele rumba áztatott mazsolát)
öntethez:
1,5 dl tejszín
1 tojás
2 dkg porcukor

Egy nagyobb keverőtálban elkeverem a tészta hozzávalóit, habverővel szoktam, hogy csomómentes legyen. Egy palacsintasütő serpenyőben felhevítem az olajat és megsütöm a palacsintákat.

Közben elkészítem a tölteléket is. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek. A sárgáját a vajjal, porcukorra és a citrom héjával habosra keverem, majd habverővel hozzákeverem a túrót is. A tojásfehérje habját óvatosan hozzákeverem.

A sütőt 200 fokra előmelegítem. Kivajazok egy magasabb szélű tűzálló edényt, amibe a palacsinták kerülnek majd.

Miután az összes palacsintát megsütöttem a töltelékkel megkenem, félbevágom és a kivajazott tűzálló tálba kissé egymásra fektetve sorakoztatom. Az öntet hozzávalóit összekeverem, majd meglocsolom vele a palacsintákat.
Az előmelegített sütőben 30 percig sütöm.

Langyosan egy kis porcukorral megszórva a legfinomabb.

palacsinta

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bonnie says:

    Kedves Lajos,

    mindig vannak ilyen újrafeltalálások. 🙂 Ami néha nem is baj, mert én ezt még ismertem.

    Szép napot!

    Üdv,
    Bonnie

  2. Lajos Lengyel says:

    -És megint egy “Spanyol viasz”!:)..-én már több mint negyven (40) éve a túrós palacsintát csak is így készítem,és nem én találtam ki!:) Talán annyi kis különbséggel,hogy az öntet nálam,simára összedolgozott tojássárgával,vaníliával,krémtúróval,tejföllel,cukorral készül.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!