Bonnie konyhája

Limara-féle tökéletes hamburgerzsemle

hamburger

Nagy rajongója vagyok Limarának és bármilyen péksütemény készítése előtt az ő blogja az első, amit megnézek. Így van ez a hamburgerzsemlével is, hogy mindig az ő receptjét készítem el, mert ez bevált és tökéletes. Itt találjátok az eredetit, ez pedig az enyém, joghurt helyett tejszínnel, mert csak az volt itthon. Hozzáteszem, hogy tejszínnel is ugyanolyan tökéletes lett. Nálam a tejszín-mascarpone-tejföl-kefír-joghurt simán helyettesítik egymást. Persze, lehet, hogy erre most egyesek összeráncolják a szemöldöküket, de akkor is így van.

A másik fontos dolog, hogy ha már otthon készítjük a hamburgert, akkor a buci és a husi is legyen házi készítésű. Nyomában sem ér a bolti hamburger zsemléknek.

Hozzávalók:
2 dl langyos tej
2 ek. barnacukor
1 tk. só
40 g olívaolaj
1 tojás
1 dl tejszín
60 dkg liszt
2 dkg élesztő

 

1 tojás a kenéshez

A langyos tejbe egy csipet cukrot tettem, majd belemorzsoltam az élesztőt, megvártam még felfut. Közben a többi hozzávalót összekevertem tálas robotgépben, majd hozzáöntöttem az élesztős tejet és még dagasztotta a gép egy kicsit.

Langyos/meleg helyen kelesztettem egy órát, majd átgyúrtam és kis gombócokat alakítottam ki belőle. A méretet lehet változtatni, annyit viszont érdemes fejben tartani, hogy a sütőben kb még kétszeresére nőnek.

Én a retro hamburger szerelmese vagyok, tehát a mustár, ketchup, hagyma és hús mellé került egy kis csalamádé és extraként egy kis csípős dijoni mustár.

hamburger

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!