Bonnie konyhája

Így készíts citromos-túrókrémes fagylaltot!

túrófagylalt

Épp az egyik áruházban vásároltunk mindenféle ételt, amikor Kiskorú meglátta, hogy fagylaltgépet is árulnak. Hát azonnal nagy szemekkel nézett, hogy vegyük meg és már rakta is a kosárba. Sokáig nem kellett győzködnie, mert már én is akartam venni korábban, így nagy boldogan mentünk haza a fagyigéppel, hogy most aztán mindenféle finom fagylaltot készítünk. Az első pofon ott ért, hogy a fagyikészítő edény részét 24 órára hűtőbe kell tenni. Mindegy, sebaj, majd másnap. Citromos túrókrémet készítettem, azt kanalaztam másnap a gépbe. Sajnos kevés adagot csinál, csak 1 liter fér el benne. A fotó nem a legjobb, de nagyon finom lett.

Hozzávalók:
250 gramm túró
3 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja és leve
200 ml tejszín
1 zacskó bourbon vaníliás cukor

Minden hozzávalót összeöntöttem egy műanyag edénybe és jól elkevertem, hogy a túródarabok is szétessenek, kicsit folyós állagúnak kell lennie. Beraktam a hűtőbe legalább 4 órára, hogy jó hideg legyen, majd ment a fagyigépbe. Mangósziruppal tálaltam, de málnával is nagyon finom.

fagyi

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!