Bonnie konyhája

A legfinomabb málnás sajttorta

sajttorta
Az idei év első születésnapos kollégája Gábor volt, aki a főnököm. Nem, ő már nem az a Gábor, akinek anno a mákos torta készült. Fura, de már három Gábor nevű főnököm volt. Vagy ez valami jel? 🙂
Drágák voltak a kollégák, elkezdtek írni egy listát, hogy ki mit nem szeretne a tortájába. Hát mondtam nekik, hogy nekem egyszerűbb, ha megmondják, hogy milyen tortát szeretnének. Így volt ez Gáborral is, ő ezt a tortát kérte.
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz (Zabfalatokat használtam)
10 dkg olvasztott, langyos vaj
65 dkg natúr tejszínes krémsajt (mascarpone is tökéletes a célra)
15 dkg porcukor
1 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 dl tejföl/natúr joghurt
3 tojás
500 gramm málna
két evőkanál cukor a málnához
A kekszet aprítóban összetörtem, majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig kell sütni.
A sajtkrémet összekeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és a tejföllel/joghurttal, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat.Ráöntjük a kekszes alapra, és mehet vissza a sütőbe további 45-50 percre.
Rácson hagyjuk kihűlni a formában, majd egy éjszakát a hűtőben tároljuk.
A tetejére a fagyott málnát két evőkanál cukorral megszórtam és egy edényben felmelegítettem. Nem nagyon kevergettem, nehogy összetörjenek, bár így is elég pépes lett.
Másnap a málnát a tetejére öntjük és már lehet is enni.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!