Bonnie konyhája

Sacher cupcake nagyon türkizben!

sacher muffin

Az alábbi cupcake-et sütöttem a Sanomás gasztrofotós workshopra, aminek részleteit itt találjátok. Csupa hasznos tanács, hogy hogyan fotózzuk az ételeket.

Azért ezt a muffint sütöttem, mert már van Sacher torta recept a blogon, aztán ugyanez az ízvilág tekercs formában, és már csak a muffin-verzió hiányzott. Nemhiába kicsit Sacher-függő vagyok.

A recept egyszerű, két edény koszolós, szóval még mosogatni sem kell utána sokat. Egyszer fogom mérni az időt, mert ez is tuti benne van a 30 perces desszertek kategóriában, mert amíg összeállítjuk kb 5-10 perc és utána sül 15-20 percig. Aztán a tetejére további 10 perc a krém, meg a dekorálás.

Hozzávalók:
fél dl olaj
1 kis joghurt (most épp barackos)
12 dkg cukor
1 tojás
fél csomag sütőpor
17 dkg liszt
pár darab aszalt sárgabarack
két evőkanál sárgabaracklekvár
10 dkg étcsokoládé (legalább 60%-os)

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé (legalább 60%-os)
5 dkg vaj
200 ml tejszín

1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra, kibélelem a muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal.

2. Vízgőz felett felolvasztom a 10 dkg étcsokit. Félreteszem, hogy kicsit kihűljön.

3. Egy keverőtálba beleütöm a tojást, hozzáadom a joghurtot, a cukrot, az olajat, elkeverem, hogy egynemű legyen. Apró darabokra vágom az aszalt sárgabarackot, beleszóróm. Belekanalazom a lekvárt is, majd beleöntöm a langyos csokoládét. A végén jöhet bele a sütőpor és a liszt. Egy evőkanállal szoktam összekeverni, és máris kanalazom a kapszlikba.

3. 180 fokon kb 15-18  percig sütöm, tűpróbával kell ellenőrizni, hogy megsült e. Ha igen, akkor megvárom, hogy kihűljenek.

4. Közben elkészítem a tetejére a krémet. Újra melegítem vízgőz felett a még csokoládés edényt, beletördelem a további 10 dkg étcsokit, beleteszem a vajat is. Közben a tejszínt kemény habbá verem. Tejszínhab felverésének alapszabályait itt találod. Majd a langyos csokis-vajas keverékbe belekevertem óvatosan a tejszínt és kész is a csokikrém. Habzsákba töltöttem, és a kihűlt muffinok tetejére nyomtam. Dekorcukorral díszítettem.

sacher muffin

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dpetrus says:

    Nem csak szépek, hanem nagyon nagyon finomak is voltak! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!