Bonnie konyhája

Ha egy gyors epres desszertre vágysz, így készítsd!

eper

Regina blogtársam és barátnőm talált ki egy remek játékot a blogján. Három hozzávalót kell megadni és mindenki süt/főz, aki szeretne, aztán megnézi, hogy a három hozzávalóból ki mit készített. Most én adtam meg a három hozzávalót: eper, mandula és tejszín volt az. Készítettem is egy villámgyors pohárkrémet és itt tényleg majdnem csak ezt a három hozzávalót használtam.

Hozzávalók (2 adaghoz):
20 dkg eper
200 ml tejszín
3 evőkanál mascarpone
4 db oreo keksz (bár ez nem igazi oreo, hanem Lidl-ben kapható ilyen Neo keksz)
1 zacskó vaníliás cukor
50 gramm szeletelt mandula

Az epreket megmossuk, levágjuk a szárát, és négy kis darabra vágjuk. Pár darabot összeturmixolunk. Közben a tejszínt elkezdjük felverni a vaníliás cukorral, majd hozzácsurgatjuk az összeturmixolt eper levét, hogy szép rózsaszín legyen. Átszűrtem kis szűrőn, hogy az epermagok ne legyenek benne. Belekevertem a mascarponét is, így krémesebb lesz.

A kekszeket szétszedtem, a krémet kivágtam belőle, majd a kekszet kézzel darabokra törve beleszórtam a pohár aljára. Poharanként 2-2 kekszet. A felkockázott eprekből is szórtam rá, majd jött a tejszínes krém és a tetejére újra eperdarabkák. A végén megszórtam szeletelt mandulával és már lehet is enni.

eperkrém

eperkrém

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!