Bonnie konyhája

Sacher-tekercs – egy klasszikus új formában

sacher tekercs

Napok óta valami csokoládés dolgon jár az eszem, és reggel eszembe is jutott a megoldás. Mi lenne, ha új formába önteném a Sacher tortát? A korábbi Nők Lapja sütős különszám óta szeretnék piskótatekercset csinálni, így meg is volt a remek ötlet! Sacher piskótatekercs!

Kicsit másképp készítettem, mint a korábban a Sacher tortát, itt most csak sima csokoládés piskóta volt az alap. A lekvár pedig a házi sárbaracklekvárom. Még van belőle pár üveg. Illene elhasználni a sárgabarack szezonig.

Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
100 gramm legalább 60%-os étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
3 evőkanál víz
7 evőkanál baracklekvár
A tetejére: 50 gramm étcsokoládé

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.

2. A 100 gramm étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, megvárjuk, amíg langyos lesz. Közben a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, vizet, kakaóport és a felolvasztott csokit.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kibélelünk egy nagyobb tepsit sütőpapírral.

4. A tojásfehérjéket óvatosan belekeverjük a csokis tésztába, vigyázni kell, hogy ne törjük össze nagyon. Majd a tepsibe öntjük és elkenjük, hogy ilyen vékony tészta legyen.

5. A sütőben 12-15 percg sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült e. Az első 10 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját.

6. Amikor megsült, akkor nedves konyharuhára borítjuk, leszedjük róla a sütőpapírt és feltekerjük a konyharuha segítségével. Még forrón meg kell ezt tenni, mert így nem fog törni a piskóta.

7. A baracklekvárt egy kis edényben a tűzhelyre teszem és felforrósítom. A piskótát megkenem vele, majd újra feltekerem. Hagyom így kihűlni.

8. Vízgőz fölött felmelegítem a maradék csokoládét, és a piskótatekercs tetejére csorgatom.

Ha ki tudjuk várni, hogy megszáradjon, akkor várjunk, én nem tudtam.

sacher tekercs

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szabó Erzsébet says:

    Nagyon szépen köszönöm! Biztos ízleni fog, a Sacher torta a kedvencem, és ez nagyon jól néz ki!
    szia: Böbe

  2. Bonnie says:

    Kedves Erzsébet!
    A sütőbe berakható legnagyobb tepsire gondoltam.
    Remélem, ízleni fog.
    Üdvözlettel,
    Bonnie

  3. Szabó Erzsébet says:

    Kedves Bonnie! Szeretném megsütni a Sacher-tekercsedet, és egy olyan kérdésem lenne, hogy a nagyobb tepsinél, kb. gáztepsi méretre gondoljak?
    Köszönöm szépen!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!