Bonnie konyhája

Csináld otthon – vaníliás karika

IMG_3896_vaníliás karika

Egyik blogos barátosném, a HahoPihe blog szerzője, Regina osztotta meg pár napja az oldalán ezt a receptet. Mivel édesszájú vagyok, nem kicsit, ezért mindenképpen ki kellett próbáljam. Egy nagyon egyszerű recept, Kiskorú is segített benne, tényleg hamar kész volt. Nagyon finom is, sokkal jobb, mint a bolti verzió.

Hozzávalók:
35 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 cs. bourbon vaníliás cukor
csipet só
2 M-es tojás sárgája
1 tk sütőpor
és ha nem áll össze a tészta, akkor pár csepp víz

Az aljára étcsokoládé: 100 gramm

1. A liszteket, porcukrot, vaníliás cukrot, sót, sütőport egy keverőtálba tettem, ráreszeltem egy nagylyukú sajtreszelővel a vajat, majd morzsássá gyúrtam. Utána hozzáadtam a két tojássárgáját, és összegyúrtam. Egy kis víz kellett hozzá, hogy szépen összeálljon a tészta. Utána folpackba csomagoltam és a hűtőbe tettem pár órára, minimum fél órára be kell tenni a hűtőbe.

2. Amikor eltelt a hűtős idő, akkor elővettem a tésztát és kinyújtottam kb 0,5 cm vékonyra, majd megformáztam a kekszeket. Nincs pogácsaszaggatóm, ezért ilyenkor egy borospoharat használok, a kis lyukra a közepébe pedig egy ásványvizes flakon tetejét. Mindkettőt be kell lisztezni, mert különben a tészta beleragad. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket. Van egy többiek által retronak nevezett kekszkinyomóm is, ilyen:

1964868_644687212245149_399177285_n

Ezzel formáztam szív alakú kekszeket, Kiskorú kérésére.

3. 180 fokra előmelegített sütőbe tettem a kekszeket és 10-12 perc alatt megsütöttem. Nem szabad, hogy megbarnuljanak, ilyen kis haloványnak kell maradniuk.

4. Felolvasztottam vízgőz fölött 100 gramm étcsokoládét és miután kihűltek a kekszek, az aljukat belemártottam a csokiba. Hideg helyen pl. hűtő hamarabb megszáradnak.

Gondolom sokáig elállnak, ha valaki kibírja, hogy nem falja fel mindet azonnal.

vaníliás karika

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!